Izraeli-palesztin - Az Egyesült Államok nem tanácsolja az utazást Libanonba

Külföld, 2023.10.18

Az Egyesült Államok helyi idő szerint kedd este a legmagasabb fokozatú utazási figyelmeztetést léptette életbe Libanonra vonatkozóan az amerikai állampolgárok számára.

A külügyminisztérium arra kéri az amerikaiakat, hogy ne utazzanak az Izraellel szomszédos közel-keleti országba, az intézkedést az ottani kiszámíthatatlan biztonsági körülményekkel indokolták. A közlemény szerint kockázatot jelentenek az Izrael és a libanoni Hezbollah, valamint egyéb iszlamista fegyveres szervezetek közötti tüzérségi harcok és rakétatámadások. Az amerikai értékelés szerint szintén kockázatként jelentkezik a terrorizmus, az utcai megmozdulások, a bűnözés és emberrablás, miközben a Bejrútban működő amerikai nagykövetség jelenleg korlátozott kapacitással rendelkezik arra, hogy segítséget nyújtson az Egyesült Államok állampolgárainak.

Az amerikai külügyminisztérium ezzel egy időben engedélyezte az Egyesült Államok libanoni nagykövetségén dolgozók családtagjai számára, valamint a nem elengedhetetlen területen dolgozó diplomaták és hozzátartozói számára, hogy átmenetileg elhagyják Libanont a kiszámíthatatlan biztonsági helyzet miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!