Izraeli-palesztin - Az északi átkelőn át megérkezett a Gázai övezetbe az első segélyszállítmány

Külföld, 2024.04.12

A Gázai övezet északi részébe megérkezett az első olyan segélyszállító konvoj, amely az új, északi átkelőhelyen lépett be az övezetbe - jelentette be pénteken az izraeli hadsereg szóvivője.

Közlése szerint a Zikim kibuc közelében lévő új, szárazföldi átkelőn már csütörtök este belépett a Gázai övezetbe a palesztin lakosoknak szánt, újabb humanitárius segélyt szállító menetoszlop. A hadsereg hangsúlyozta, hogy ezzel a lépéssel is javítani akarja a Gázai övezeti palesztinok humanitárius helyzetét.

A szóvivő szerint az északról bejutó segélyszállítmányokat is előbb az övezet déli határán található Kerem Salom-i átkelőnél vizsgálják át az izraeli hatóságok.

A közleményből nem derül ki, hogy ezúttal hány teherautónyi szállítmányról van szó.

A palesztin övezetben kezdett hadműveletének első hónapjaiban Izrael csak az egyiptomi határnál lévő rafahi átkelő használatát engedte meg, amelyen Egyiptomból léphettek be az átvizsgált áruk. Később nemzetközi nyomásra megnyitották a Kerem Salom-i átkelőt szintén az övezet déli határánál, amelyen át közvetlenül Izraelből történt a segélyszállítás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!