Izraeli-palesztin - Elon Musk csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé a Starlinket a Gázai övezetben

Külföld, 2023.11.27

Az izraeli látogatáson tartózkodó Elon Musk amerikai üzletember beleegyezett abba, hogy csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé Starlink nevű mobiltávközlési szolgáltatását az országban, beleértve a Gázai övezetet - jelentette be hétfőn Slómó Karhi izraeli hírközlési miniszter.

Elon Musk Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel együtt ellátogatott Kfar Aza kibucba, annak a négyéves Abigail Edannak az otthonába, akinek mindkét szülőjét meggyilkolták az Izraelt október 7-én megtámadó palesztin terroristák, és akit akkor a szomszédos család tagjaival együtt magukkal hurcoltak túsznak a Gázai övezetbe. A kislányt vasárnap engedték szabadon. Abigail apja Roy Edan, a ynet hírportál fotósa volt. Éppen a karjában tartotta a kislányát, amikor halálos lövést kapott. Abigail el tudott menekülni, átszaladt a szomszédban lakó Brodach családhoz. Két idősebb testvére, a hatéves Amália és a kilencéves Mihael egy szekrénybe bújt, magukra húzták az ajtót, és tizennégy órán át csendben ott rejtőzködtek, így élték túl a kibucban történt tömegmészárlást.

Később Musk és Netanjahu továbbment a Liebstein család otthonába, ahol elmondták nekik, hogy a helyi önkormányzat vezetője a terroristákkal vívott tűzpárbajban vesztette életét október 7-én.

Elon Musk izraeli programjai között szerepelt még, hogy fogadja őt Jichák Hercog államfő, és megnézi azt a 45 perces filmet, amelyet az izraeli hadsereg szóvivői állítottak össze a terrortámadásról készült felvételekből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!