Izraeli választás - Délután is különösen magas részvételi arányt mértek

Külföld, 2022.11.01

Délután is rendkívül magas részvételi arányt, 47,5 százalékot mértek a keddi izraeli parlamenti választásokon - közölte a helyi média.

Az Izraeli Központi Választási Bizottság bejelentette, hogy délután négyig 3 224 035 ember élt állampolgári jogával. Ilyen magas részvételre legutóbb 1999-ban volt példa, akkor 51,8 százalékot mértek. Az előző, tavaly tavaszi választásokon ez az arány 42,3 százalék volt.

Délig 28,4 százalékos részvételi arányt mértek.

Noha az országos részvételi arány rendkívül magas, az ország lakosságának ötödét kitevő arab közösség jóval csekélyebb arányban látogatott el a választóhelyiségekhez. A Jeruzsálemi Héber Egyetem szakértő központja szerint délután kettőig az arab lakosságnak mindössze 17 százaléka voksolt, miközben a országos arány kettőig 38,9 százalék volt.

Izraelben három és fél éven belül már ötödször rendeznek parlamenti választásokat kedden, melyek előtt a közvélemény-kutatások szoros eredményt jósoltak, valamint a Netanjahut támogató, és az ellene felsorakozott pártok közötti patthelyzet fennmaradását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!