Járóka Lívia: feladatunk, hogy tanuljunk a holokauszt szörnyűségeiből

Külföld, 2023.01.24

Feladatunk, hogy tanuljunk a múlt szörnyűségeiből, és a leghatározottabban fellépjünk a megkülönböztetés minden formájával szemben - hangsúlyozta Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője az MTI-hez eljuttatott keddi sajtóközleményében.

A holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából a holokauszt roma áldozatainak tiszteletére tartottak megemlékezést Brüsszelben. Az est fővédnökei Kovács Tamás Iván, Magyarország belgiumi és luxemburgi nagykövete, valamint Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője volt. Járóka Lívia az esemény kapcsán kiemelte: az 1940-es évek Európájában történtek nem voltak előzmény nélküliek.

"Évtizedekre, sőt évszázadokra visszanyúló belső harag táplálta azt az erőszakot, amely végül a holokausztba torkollott. A faji, nyelvi vagy egyéb tulajdonságok alapján történő jogtalan megkülönböztetés, a kirekesztés és az üldözés számos formája azonban ma is velünk él" - hangsúlyozta. Hozzátette: "a mi feladatunk, hogy tanulva a múlt szörnyűségeiből, minden olyan helyzetben felemeljük szavunk, amikor bárki is legitimálni kívánná ezt az erőszakot. Hisz tudnunk kell, minden egyes lépés ezen az úton végzetes lehet."

A megemlékezésen közös produkciót mutattak be a Sárközi Gyula Társulat művészei és a Madách Táncművészeti Iskola növendékei, és a jelen lévők láthatták a "HABISZTI - Csak azért is élünk és táncolunk" című balettelőadást is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!