Jégkorong-vb - Új szövetségi kapitánya van a magyar válogatott ellenfelének

Külföld, 2023.01.31

Harold Kreis személyében új szövetségi kapitánya van a magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő német férfi jégkorong-válogatottnak.

A 64 esztendős szakembernek és segítőjének, a játékosként 131 NHL-mérkőzést lehúzott Alexander Sulzernek a megbízatása három évre szól - olvasható a nemzetközi szövetség honlapján.

Kreis a német profiligában (DEL) érdekelt Schwenninger Wild Wings vezetőedzője és majd a bajnoki idény végeztével veszi át a kapitányi teendőket. A tréner a 2010-es és 2011-es vb-n már volt a válogatott másodedzője.

Elődje, a finn Toni Söderholm november közepén azonnali hatállyal távozott, maga kezdeményezte felmentését, mert felkérték a svájci SC Bern vezetőedzőjének.

A németek azonos csoportban szerepelnek a magyarokkal az elit világbajnokságon, a két csapat május 21-én csap össze Tamperében. Ebben a csoportban szerepel még a dán, az amerikai, a francia, a svéd, a társházigazda finn és az osztrák együttes is. A legjobb négy jut a negyeddöntőbe, az utolsó kiesik a divízió I/A-ba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!