Jegyzéket adtak át Moszkvában a német katonai attasénak

Külföld, 2021.10.25

Az orosz védelmi tárca jegyzéket adott át a moszkvai német katonai attasénak a német védelmi miniszter Oroszország nukleáris feltartóztatására vonatkozó kijelentése miatt - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az attasénak felhívták a figyelmét arra, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer kijelentései "a feszültség fokozódását provokálják ki Európában, és nem járulnak hozzá a helyzet normalizálásához".

A moszkvai védelmi minisztérium arra reagált, hogy Kramp-Karrenbauer csütörtökön a Deutschlandfunk rádónak kilátásba helyezte: a NATO szükség esetén kész katonai eszközöket bevetni Oroszország feltartóztatására, beleérve az atomfegyvert is, nehogy bárkinek is eszébe jusson megtámadni a Baltikumot vagy a NATO-partnereket a Fekete-tenger térségében.

"Az Oroszországgal szembeni katonai elrettentésre irányuló felhívásokkal párhuzamosan a NATO következetesen a határainkhoz vonja erőit. Azt, hogy egy hasonló dolog miként végződött Németország és Európa számára, a német védelmi miniszternek nagyon jól kellene tudnia" - hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szombaton kiadott nyilatkozatában.

"Az európai biztonság csak közös lehet, az orosz érdekek sérülése nélkül. De ma éppen a NATO az, amely ma nem áll készen az egyenlő párbeszédre ebben a kérdésben" - tette hozzá.

Német forrásokra hivatkozva az orosz sajtó azt írta, a távozó német védelmi miniszter esélyes lehet arra, hogy a NATO következő főtitkára legyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!