Jelentősen bővült Kínában a gyorspostai ágazat forgalma az ünnepi hét alatt

Külföld, 2020.10.09

Jelentősen bővült Kínában a gyorspostai ágazat forgalma éves összevetésben a nemzeti ünnep és az őszközép ünnep miatti, nyolcnapos munkaszünet ideje alatt.

A kínai állami postahivatal pénteki sajtóközleménye szerint az október 1. és 8. közötti időszakban országszerte 1,82 milliárd csomagot vettek fel, 53,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ugyanekkor a kézbesített csomagok száma is elérte az 1,8 milliárdot, 62,5 százalékkal bővülve éves bázison. Az ünnep idején különösen megugrott az élelmiszerek és a mindennapi használati cikkek iránti igény.

A hivatal a markáns növekedést a koronavírus-járvány belföldi visszaszorítását követően helyreálló keresletnek tulajdonította. Hozzátették: az expressz csomagküldés ágazata gyors ütemben fejlődik azóta, hogy februárban országszerte karantén- és egyéb óvintézkedéseket vezettek be a kór terjedésének megfékezésére.

Kínában a járvány a fogyasztói szokások átalakulását vonta maga után, a társadalmi elkülönülés és a nagyobb tömegek elkerülése érdekében ugyanis egyre többen fordultak a kínai technológiai és e-kereskedelmi óriásvállalatok által kínált szolgáltatásokhoz. A kínai statisztikai hivatal szeptember 15-én közzétett adatai szerint az év első nyolc hónapjában a tárgy jellegű árucikkek internetes kiskereskedelmi forgalma 15,8 százalékkal emelkedett éves összevetésben. Ez az ilyen árucikkek teljes kiskereskedelmi forgalmának 24,6 százalékát teszi ki, 5,2 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A postahivatal adatai pedig azt mutatják, hogy az expressz csomagküldés augusztusi forgalma 36,5 százalékkal nőtt éves bázison, és azóta is tartja a 30 százalék fölötti növekedési ütemet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!