Kárpátaljai gyermekotthonon segít a családszervezetek adventi jótékonysági adománygyűjtése

Külföld, 2022.11.17

A kárpátaljai Szent Mihály Gyermekotthont segíti a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) mintegy harminc hazai családszervezettel megszervezett jótékonysági adománygyűjtése, melynek teljes bevételét az itt élő kárpátaljai árva és a háború elől menekülni kényszerült gyermekek személyre szabott karácsonyi ajándékára fordítják.

A FICSAK csütörtöki közleménye felidézi, hogy a támogatni szánt intézmény egy családtípusú gyermekotthon a kárpátaljai Ráton, ahol árva, elhagyott és menekülni kényszerült gyerekek találnak új otthonra. Az otthonban az ukrán háború okozta szörnyűségekkel is próbálnak megküzdeni az itt élő gyermekek. A szervezők szeretnék, ha a terhelés alól felmenthetnénk a gyermekeket legalább karácsonykor.

A tájékoztatás szerint a FICSAK adventi jótékonysági gyűjtésével egy meghitt karácsonyi vacsorával, játszóházi élménnyel és egy magyarországi utazással szeretnék elfeledtetni a gyerekekkel a velük átélt borzalmakat. A szervezők célja az ehhez szükséges 1 millió forint összegyűjtése.

Az esemény fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, az árva gyermekek találkozhatnak az államfővel a Sándor-palotában - írják.

Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést, saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy az előző évben, idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi. Az értékesítésre a Ficsak Facebook-oldalán kerül november 22. és 26. között.

A családszervezetek gyűjtése idén az online térben is tovább folytatódik. A Mentsük meg az árva gyermekek karácsonyát elnevezésű online adventi gyűjtésre az www.adjukossze.hu weboldalon kerül sor - olvasható a közleményben.

Mint írják, az idei gyűjtés is kiegészül a Ringató adventi jótékonysági élő online koncertjével, amelyre november 26-án kerül sor. A programon résztvevőktől annyit kérnek a szervezők, hogy egy számukra megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassák az adventi gyűjtést az adománygyűjtő oldalon. Az online esemény a Ringató Facebook-oldalán lesz elérhető.

Az összefogásban mintegy harminc szervezet vesz rész, többek között a FICSAK, az Egyszülős Központ, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!