Kelemen Hunor: a bukaresti kormánykoalíciónak folytatnia kell a munkát

Külföld, 2021.04.14

Folytatnia kell a közös munkát Romániában a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), az USR-PLUS pártszövetségből és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségből (RMDSZ) álló kormánykoalíciónak - szögezte le szerdán Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, miután Florin Citu liberális miniszterelnök kezdeményezésére, az USR-PLUS hozzájárulása nélkül az államfő felmentette tisztségéből Vlad Voiculescut, az USR-PLUS által jelölt egészségügyi minisztert.

Az RMDSZ nem kommentálja a kormányfő lépését, mivel egy miniszter visszahívása a kormányfő kizárólagos alkotmányos joga - mutatott rá Kelemen Hunor.

"A döntést elfogadja az RMDSZ, és támogatjuk a koalíciót abban, hogy tovább folytassa a munkát, hiszen közös felelősséget vállaltunk az ország vezetéséért. Sok a tennivaló, mihamarabb új minisztert kell kinevezni az egészségügyi tárca élére, a kormányprogramban meghatározott célkitűzések szerint haladunk tovább" - írta Facebook-oldalán az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor az Agerpres hírügynökségnek elmondta: volt néhány ok, amely a kormányfő ezen döntéséhez vezetett, de nem lát okot arra, hogy más összetételű koalíció alakuljon, mert a koalíció nem egyetlen emberért és nem egyetlen pártért jött létre. A kormány működése a koalíciós egyezményen, a kormányprogramon alapszik, amely az ország számára fontos, nagy célkitűzéseket tartalmaz. Az RMDSZ ezért egy új egészségügyi miniszter kinevezését várja - mutatott rá Kelemen Hunor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!