Késes támadás történt Németországban, halálos áldozatok is vannak

Külföld, 2023.01.25

Két embert megölt és legkevesebb hét embert megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton - jelentették német hírportálok.

A beszámolók szerint a Kiel és Hamburg között közlekedő regionális vonaton egy férfi rontott rá utasokra röviddel 15 óra előtt, amikor a szerelvény beérkezett brokstedti vasútállomására.

A feltételezett elkövetőt elfogták. Az állomást lezárták.

A Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság rendőrségi adatokat ismertető jelentése szerint a két halálos áldozat mellett hárman súlyosan, négyen könnyebben megsebesültek. A feltételezett elkövető egy 20-30 év közötti férfi, aki ugyancsak megsebesült. Kórházba szállították, amint lehet, kihallgatják. Kilétéről nincsenek adatok - írta hírportálján az NDR.

A Bild című tömeglap viszont tudni vélte, hogy a férfi Szíriából érkezett menekült, majd azt írták, hogy palesztin. Életkorát nem lehet megállapítani, mert személyazonossági okmánya, egy ideiglenes tartózkodási engedély véres lett - írta hírportálján a Bild, amelynek értesülését hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Más portálok biztonsági forrásokra hivatkozó hírügynökségi jelentéseket idézve azt írták, hogy a nyomozás első megállapításai szerint a férfi mentális betegségben szenvedhet, és nincs arra utaló adat, hogy valamilyen szélsőséges politikai vagy vallási irányzat követője lenne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!