Két orosz flotta az északi területek védelmét gyakorolja

Külföld, 2023.09.18

Oroszország északi szigetterületeinek és sarkvidéki partvidékének védelmét gyakorolja hétfőtől az orosz Északi Flotta, a Csendes-óceáni Flotta pedig Finval-2023 kódnéven taktikai hadgyakorlaton próbálja el az északi tengeri útvonal védelmét a Csukcs- és a Bering-tengeren, valamint a Csukcs-félszigeten.

Az Északi Flottának Alekszandr Mojszejev tengernagy, flottaparancsnok vezetésével tartott gyakorlatán mintegy 1800 ember, mintegy 80 egységnyi haditechnika és speciális felszerelés, mintegy 10 repülőgép, 15 felszíni hajó, tengeralattjáró és támogató hajó vesz részt. A manőverek a Barents-tenger, a Kara-tenger és a Kelet-szibériai-tenger vizeire terjednek ki.

A Csendes-Óceáni Flotta gyakorlatán mintegy 10 ezer tengerész és több mint 50 egységnyi katonai felszerelés vesz részt, benne felszíni és támogató hajók, tengeralattjárók, a haditengerészet légierejének repülőgépei és helikopterei is . Bevontak nagy terepjáró-képességű kerekes és lánctalpas páncélozott járműveket, Basztyion partvédelmi rakétarendszereket, valamint a Vulkan, a Granyit és az Onyiksz típusú rakétákat is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!