Kína csütörtökön három asztronautát küld az űrállomására

Külföld, 2021.06.16

Kína három asztronautát küld fel csütörtökön a kialakítás alatt álló űrállomására - adta hírül a kínai sajtó a Kínai Emberes Űrrepülésért Felelős Ügynökség (China Manned Space Agency, CMSA) szerdai bejelentésére hivatkozva.

A Sencsou-12 nevű űrhajó a háromtagú legénységet helyi idő szerint csütörtök reggel 9 óra 22 perckor, egy Hosszú Menetelés-2F hordozórakéta segítségével juttatja fel a Tienho (Mennyei harmónia) űrállomás központi kabinjához.

Az űrhajósok, akik közül ketten már korábbi űrmissziókon is részt vettek, három hónapot töltenek majd az űrállomáson, ahol egyebek mellett javítási és karbantartási munkát végeznek. Küldetésük a harmadik abból a tizenegyből, amelyek során a tervek szerint a jövő év végéig kiépülhet az űrállomás és felérkezhet a szükséges rakomány, valamint a legénység.

A Tienho központi elemét április 29-én bocsátották fel, kettőt pedig jövőre terveznek felküldeni. Korábbi beszámolók szerint az űrállomást 15 éven át akarják üzemeltetni, és egyhuzamban akár hat hónapon át is tartózkodhat rajta legénység.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!