Kína egymillió dollárnyi segélyt ajánlott fel a palesztinoknak

Külföld, 2021.05.21

Kína egymillió dollárnyi sürgősségi segélyt nyújt a palesztinoknak - jelentette be Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

Csao hozzátette: ezen felül további egymillió dollárt és Covid-19 elleni 200 ezer dózis védőoltást adományoznak az ENSZ Palesztin Menekülteket Segélyező és Támogató Közel-Keleti Ügynökségének (UNRWA).

Tien Lin, a Kínai Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség (CIDCA) szóvivője a CGTN kínai székhelyű, nemzetközi hírcsatorna tudósítása szerint a korábbiakban bejelentette, hogy Kína humanitárius segélyt fog nyújtani a palesztinoknak a sérültek ellátására és az otthontalanok elszállásolására.

A május 10-én kezdődött, 11 napos, az Izrael és a Gázai övezet palesztin csoportjai között zajlott Falak őre hadműveletben a felek több ezer rakétát lőttek ki egymásra. A támadásokban legalább 232 palesztin és 12 izraeli vesztette életét a hivatalos adatok szerint. A felek csütörtökön állapodtak meg a tűzszünetről, és péntek hajnali 2 órától beszüntették a harcot a Gázai övezet határán. A tűzszünetet Egyiptom felügyeli majd.

Kína már régóta határozottan támogatja a palesztinok ügyét. A pekingi külügyminisztérium az utóbbi időben szigorúan bírálta az Egyesült Államokat, mert Washington akadályozza az ENSZ Biztonsági Tanácsában az erőszakot elítélő nyilatkozat elfogadását.

Ugyanakkor mióta Kína 1992-ben hivatalos diplomáciai kapcsolatot létesített Izraellel, Peking szoros gazdasági, technológiai és katonai kapcsolatokat ápol a zsidó állammal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!