Kína sikeres rakétaelhárító tesztet hajtott végre

Külföld, 2021.02.05

Kína sikeres földi rakétaelhárító tesztet hajtott végre - adta hírül a Globalt Times kínai lap a kínai védelmi minisztérium közlésére hivatkozva.

A minisztérium közleményében hangsúlyozta: a védelmi célú technikai tesztet Kína határain belül végezték el, egyetlen országra sem irányult.

A Global Times szerint 2010 óta ez volt az ötödik földi rakétaelhárító teszt, amelyről Kína nyilvános tájékoztatást közölt, és a negyedik ezek közül, melynek során a ballisztikus rakétát a repülés középső, atmoszférán kívüli szakaszában hárították el. A lapnak nyilatkozó kínai katonai szakértő elmondta: a ballisztikus rakéták elhárítása szempontjából ez a repülési szakasz a legkritikusabb, a magas röppálya miatt. Az ilyen elhárítási műveletek célpontja jellemzően közép- vagy interkontinentális hatótávolságú ballisztikus rakéta. A szakértő rámutatott: a teszt sikere arra utal, hogy Kína rakétaelhárító rendszere ebben a kritikus fázisban is magas fejlettségi szintre ért, a sikeres elhárítások aránya és a rendszer megbízhatósága pedig jelentősen emelkedik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!