Kína vezető törvényhozói a szuverenitás és a biztonsági érdekek védelmét ígérik

Külföld, 2024.03.08

Kína vezető törvényhozói pénteken új törvények egész sorát fogadták el "Kína nemzetbiztonsági rendszerének és kapacitásának", valamint az ország szuverén érdekeinek védelmére hivatkozva.

A mintegy 170 tagú Országos Népi Gyűlés állandó bizottsága a Pekingben tartott 14. éves ülésének második ülésszakán gyűlt össze pénteken, ahol olyan törvények elfogadására tett ígéretet, mint a nemzetbiztonság, a vészhelyzet-kezelés és egy atomenergiáról szóló törvény.

Csao Le-csi, a parlament állandó bizottságának elnöke által benyújtott munkabeszámoló szerint idén felülvizsgálják a nemzetvédelmi oktatásról és a kiberbiztonságról szóló törvényeket is.

A munkabeszámolóban az idén megfogalmazandó egyéb jogszabályok között szerepelt a pénzügyi stabilitási törvény és a magánszektor előmozdításáról szóló törvény.

A törvényhozó testület továbbá tervezi az ásványkincsekről, a tisztességtelen versenyről, a nyilvános pályázatokról és a polgári repülésről szóló törvények felülvizsgálatát, emellett környezetvédelmi törvénykönyv kidolgozása is terveik közt szerepel.

A beszámoló a külügyi szempontokkal kapcsolatban megfogadta, hogy "megerősíti a jogszabályokat ezeken a területeken, és kidolgozza a területen kívüli alkalmazásra vonatkozó jogszabályok rendszerét".

"Jogi eszközökkel fogunk kiállni országunkért a nemzetközi színtéren, és határozottan megvédjük szuverenitásunkat, biztonságunkat és fejlesztési érdekeinket" - mondta Csao pénteki jelentésében.

A gyűlés állandó bizottsága azt is ígérte, hogy idén bővíti a külföldi parlamentekkel való együttműködést, beleértve a külföldi parlamenti képviselők és munkatársaik számára Kínában tartott szemináriumokat is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!