Kínai elnök: Peking kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nézeteltérések rendezése érdekében

Külföld, 2023.10.25

Hszi Csin-ping kínai elnök megerősítette, hogy Kína kész együttműködni az Egyesült Államokkal a nézeteltérések kezelésének és a globális kihívások megválaszolásának érdekében.

"Az, hogy az Egyesült Államok és Kína meg tudja-e teremteni a helyes módját annak, hogy együtt tudjanak működni, döntő fontosságú lenne a világ számára" - húzta alá Hszi az amerikai-kínai kapcsolatokkal foglalkozó közös testület New York-i éves vacsorájára küldött levelében, amelyet a kínai állami média idézett szerdán.

"A kölcsönös tisztelet, a békés együttélés és a mindenki számára előnyös együttműködés hármas alapelve alapján Kína kész együtt dolgozni az amerikai féllel (...) a globális kihívások kezelése, az egymás fejlődéséhez való hozzájárulás és a közös jólét előmozdítása érdekében, hogy az mindkét ország és az egész világ számára előnyökkel járjon" - írta az elnök.

Vang Ji kínai külügyminiszter a héten Washingtonban tárgyal, előzetes pekingi értesülések szerint egy esetleges kínai-amerikai csúcstalálkozó is szóba kerül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!