Kiürítettek egy Tennessee állambeli középiskolát egy fegyveres személy miatt

Külföld, 2021.08.10

A Nemzeti Gárda helyi fegyverraktárába evakuálták a diákokat és a tanárokat az egyik Tennessee-állambeli középiskolából egy fegyveres személy miatt - jelentette kedden az amerikai sajtó.

A Hawkins megyei seriff hivatalának illetékesei elmondták, hogy a Kingsporttól nyugatra található középiskolát reggel 8 óra körül lezárták, miután a rendőrség bejelentéseket kapott az intézmény területén lőfegyvert viselő egyik személyről.

"Vészhelyzet alakult ki a középiskolában. Jelenleg leginkább a diákjaink és a személyzet biztonsága miatt aggódunk. Kérjük, maradjanak távol a helyszíntől, hogy a bűnüldöző szervek és a mentők hozzáférhessenek a területhez!" - áll a Hawkins megyei iskolák közleményében.

Később a megyei seriff hivatala közleményében bejelentette, hogy gyanúsítottat nem találtak a helyszínen, és lövöldözéssel kapcsolatos sérültekről sem kaptak jelentést. "A hivatal munkatársai a bejelentést követően azonnal reagáltak, és megkezdték a gyanúsított keresését. A nyomozás továbbra is folyamatban van." - tették hozzá.

Az egyik helyi televíziótársaság arról számolt be: a Hawkins megyei mentőszolgálat tisztviselői megerősítették, hogy több mentőautó volt az iskolában, ahonnan több beteget is elszállítottak a helyszínről. A riport azonban nem közölt részleteket a sérülésekről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!