TV műsor

Kiutasítanak egy homofóbiával vádolt imámot Belgiumból

Külföld, 2021.01.29

Kiutasítanak egy homofóbiával vádolt török származású imámot Belgiumból - írta az RTL Info belga hírportál pénteken.

A kiutasítást Sammy Mahdi, a Kereszténydemokrata és Flamand Párt (CD&V) politikusa, a belga kormány migrációs és menekültügyi államtitkára rendelte el, miután a muszlim vallási vezető homofób bejegyzéseket tett közzé a közösségi médiában.

Az államtitkár az üggyel kapcsolatos nyilatkozatában közölte: nincs helye azoknak a belga társadalomban, akik azért jöttek ide, hogy gyűlöletet keltsenek. Hozzátette: az LMBTQI-közösségekhez tartozók megbélyegzése elfogadhatatlan, különösen egy vallási közösségben.

A helyi sajtó értesülései szerint a török imám tavaly decembereben kérelmezte belga tartózkodási és munkavállalási engedélyének meghosszabbítását, azonban a hatóságok úgy vélték, hogy viselkedése aláássa a közrendet, és ezért a kockázatos a nemzetbiztonságra nézve. Tartózkodási engedélyét nem hosszabbították meg, és felszólították a férfit az ország mielőbbi elhagyására.

Bart Somers, a flamand kormány békés együttélésért felelős államtitkára a héten bejelentette, hogy az imám kijelentései miatt elindította a Limburg tartománybeli Houthalen-Helchterenben lévő Yesil Camii mecset működési engedélyének bevonását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!