Klórgáz került a levegőbe egy londoni vízisportközpontban

Külföld, 2022.03.23

Klórgáz került a levegőbe szerdán egy londoni vízisportközpontban. A baleset után 29 látogatót kórházba szállítottak légzési nehézségek miatt.

A szivárgás a kelet-londoni Stratford városrész Queen Elizabeth Olympic Park nevű egykori olimpiai központjának vízisportversenyek rendezésére épített komplexumában, a London Aquatics Centre-ben történt.

A 2012-es londoni olimpia után nyilvánosan látogatható szabadidő-létesítménnyé átalakított sportközpont medencéit üzemeltető cég, a Greenwich Leisure Limited (GLL) tájékoztatása szerint a gázszivárgás akkor következett be, amikor az üzemi helyiségek személyzete medencetisztításra használt vegyianyag-szállítmányt vett át.

A létesítmény első tájékoztatása még csak arról szólt, hogy a gázszivárgás miatt számos látogató légzési nehézségekről számolt be, és ellátásukat a nagy erőkkel kivonult mentőszolgálat a helyszínen megkezdte.

A mentők szerda este bejelentették, hogy 29 embert vittek kórházba légzési problémák miatt, és további ötvenet a helyszínen láttak el.

Az egyik közeli kórház arról számolt be a BBC brit közszolgálati médiatársaságnak, hogy hét gyermeket kezel légzőszervi panaszok miatt.

A vízisport-létesítményből kétszáz látogatót evakuáltak.

A londoni tűzoltóság egyelőre részletek nélkül közölte: vizsgálata szerint vegyi reakció vezetett a nagy mennyiségű klórgáz felszabadulásához.

A tűzoltók nagy teljesítményű ventilátorokkal megkezdték a sportlétesítmény átszellőztetését, és azt kérték a környéken lakóktól, hogy ennek időtartamára - várhatóan néhány óráig - tartsák zárva otthonaik ablakait és ajtóit.

A tűzoltóság szóvivője hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a városrész lakóinak nincs okuk a nyugtalanságra.

A volt olimpiai park környéke rendkívül sűrűn lakott, számos magasház is van a negyedben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!