KMKSZ: Kárpátalján a magyaroknak sikerült megőrizniük pozícióikat a helyhatóságokban

Külföld, 2020.10.27

Kárpátalján a magyar kisebbségnek sikerült megőriznie korábbi pozícióit a vasárnapi ukrajnai helyhatósági választásokon - jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke kedden az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A politikus hozzáfűzte, hogy hivatalos eredményt az ukrán központi választási bizottság - a testület közlése szerint - várhatóan csak november 6-án közöl. A KMKSZ saját, úgynevezett párhuzamos szavazatszámlálása alapján viszont - amelyet más pártok hasonló szavazatszámlálása is alátámasztott - a szervezet bejutott, és a mostanival megegyező számú, azaz nyolc képviselője lehet a 63 tagú kárpátaljai megyei tanácsban.

Kiemelte, hogy Babják Zoltán is megőrizte polgármesteri székét Beregszászon. Ezenfelül hét kistérségben győztek magyar jelöltek. "Minden olyan helyen, ahol a magyarság jelentős számban van jelen, minden szinten a KMKSZ képviseltetni fogja magát. Minden politikai célt, amelyet a helyhatósági választások előtt kitűztünk magunknak, sikerült megvalósítani" - összegezte Brenzovics László.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!