Kokainlabortóriumot számoltak fel a román hatóságok Bihar megyében

Külföld, 2022.07.13

Először azonosítottak és számoltak fel kokainlaboratóriumot a román hatóságok, amelyben látszólag legálisan importált, de kokainnal átitatott termékekből - jelen esetben kávéból - vegyi úton vonták ki a kábítószert egy bűnszövetkezet tagjai.

A Bihar megyében két napja végrehajtott rajtaütésről kedden számolt be a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), amikor a bukaresti törvényszék elrendelte az öt gyanúsított - két román, két kolumbiai és egy izraeli állampolgár - előzetes letartóztatását.

A vádhatóság szerint a június elején alakult banda kolumbiai tagjai július elsején hozták be az Európai Unióba az első, hatkilós drogszállítmányt, ezt megelőzően pedig a banda többi tagjai megvásárolták a kokain tisztításához szükséges vegyszereket és tartályokat, valamint kibéreltek egy félreeső menedékházat Bihar megyében, ahol a laboratóriumot beüzemelték.

A kommandósok vasárnap munka közben érték tetten a Bihar megyei menedékházban a banda tagjait, miközben a kokainnal átitatott darált kávéból próbálták vegyi eljárással kinyerni a kábítószert. A DIICOT szerint a házkutatás során lefoglalt kokain piaci értéke 200 ezer euróra tehető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!