Kölcsönös elismeréssel nyilatkozott egymásról az amerikai elnök és a floridai kormányzó a hurrikán elleni védekezésben

Külföld, 2022.10.06

Politikai nézetkülönbségeiket félretéve közösen értékelte a mentőmunkát és a helyreállítást Floridában hurrikánban Joe Biden elnök és Ron DeSantis kormányzó.

A demokrata elnök és a republikánus kormányzó közösen állt a sajtó nyilvánossága elé. Joe Biden elismeréssel nyilatkozott arról a munkáról, amit a kormányzó végzett a katasztrófa kezelésében, a kormányzó pedig megköszönte a szövetségi segítségét, és az együttműködést a kormányzat különböző szintjein.

Ezzel egy időben az elnök 60 napra hosszabbította meg a szövetségi vészhelyzeti támogatás időtartamát, ami alatt a központi költségvetés helyt áll a romok eltakarításának és a helyreállításnak a költségeiért.

Florida hurrikánban megsérült településein folytatódott a romok eltakarítása, az infrastruktúra helyreállítása, és az áldozatok utáni kutatás. Szerdán 100 fölé emelkedett az Ian-hurrikán halálos áldozatainak száma Floridában. A szerdai adatok szerint az államban még mindig csaknem 300 ezer háztartásban nem volt állam, egy héttel a katasztrófát követően.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!