Kölcsönös ösztöndíj-megállapodást írt alá Tajvan és Magyarország

Külföld, 2020.11.05

    Tajpej, 2020. november 5., csütörtök (MTI/CNA) - Kölcsönös ösztöndíj-megállapodást írt alá Tajvan és Magyarország - tudatta a tajpeji külügyminisztérium csütörtökön.

Az oktatási együttműködésről szóló egyetértési nyilatkozatot Liu Si-csung, Tajvan magyarországi képviselője, és Lőrincz Dániel, a tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda vezetője írta alá szerdán - tette hozzá közleményében a tárca. A virtuális aláírási ceremónián Harry Ceng tajvani külügyminiszter-helyettes is részt vett. A megállapodás azonnal hatályba lépett, és 2023 végéig lesz érvényben.

A tajpeji külügyminisztérium szerint a program kézzelfogható példája annak, hogyan támogatja Tajvan az Európai Uniónak az Európa és Ázsia közötti összeköttetések bővítését célzó stratégiáját.

A tajpeji kormány 30 ösztöndíjas férőhelyet biztosít a kínai nyelvet elsajátítani igyekvő magyar diákok számára, a budapesti kabinet pedig 20 ösztöndíjas tajvani hallgatót fogad a Stipendium Hungaricum program keretében.

A tajvani külügyminiszter-helyettes megjegyezte: a kölcsönös oktatási együttműködés a barátság és a megértés mélyítésére szolgál a két ország fiataljai között. Az együttműködéstől egyúttal a tajvani-magyar kereskedelmi kapcsolatok fejlődésének ösztönzését is várják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!