Koronavírus - Teszthamisítókra csaptak le Romániában

Külföld, 2021.04.12

Nemzetközi személyszállító cégeknél tartott házkutatást hétfőn a román rendőrség, mert a gyanú szerint hamisított negatív koronavírusteszteket árultak utasaiknak.

A három bukaresti busztársaság a Filaret buszpályaudvarról indítja Törökországba tartó járatait. Az Antena3 hírtelevízió beszámolója szerint az év eleje óta utasok százait, ha nem ezreit látták el 50 lejes (3600 forint) felárért hamis negatív PCR-tesztekkel, anélkül, hogy bárki is ellenőrizte volna: nem fertőznek-e a buszon összezsúfolódott utasok.

Az ügyben a Giurgiu megyei rendőrség kezdett nyomozni, minthogy a hamisított teszteket a Giurgiu-Rusze (román-bolgár) közúti határátkelőnél fedezték fel, ellenőrzésük során ugyanis kiderült, hogy a hamis teszteken szereplő vonalkódokhoz más személyi számok tartoznak.

A rendőrségi akcióról beszámoló román média felidézte, hogy néhány hete a spanyol rendőrség buktatott le a francia határ közelében egy egész autóbusznyi, hamisított teszttel utazó román állampolgárt. A Romániába tartó busz mind a 33 utasa és két sofőrje Spanyolországban hamisított negatív koronavírusteszttel próbált átjutni Franciaországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!