Kötelezettségszegési eljárás indult 23 EU-tag ellen az audiovizuális tartalmakról szóló irányelv átültetésének elmulasztása miatt

Külföld, 2020.11.23

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 23 tagországgal és az Európai Unióból januárban kilépett Egyesült Királysággal szemben, mert nem hajtották végre az audiovizuális média minden platformjára, köztük a hagyományos tévécsatornák és a videomegosztó oldalak uniós szintű koordinációjára vonatkozó új előírásokat.

Az Európai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv átültetésének szeptember 19-i határidejéig csak Magyarország, Dánia, Hollandia és Svédország teljesítette kötelezettségeit.

Kiemelték, azért fontos az uniós irányelv nemzeti jogba való átültetése, mert az új szabályok a digitális kornak megfelelő szabályozási keretet hoznak létre, biztonságosabb, igazságosabb és sokszínűbb audiovizuális környezetet teremtve. Megerősítik a nézők védelmét, különös tekintettel a legkiszolgáltatottabbak, például kiskorúak biztonságára nézve. Kiterjesztik a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályokat a videomegosztó platformokra, és elősegítik az audiovizuális média kulturális sokszínűségét. Bevezetik a nemzeti médiaszabályozók új függetlenségi követelményeit és a médiapluralizmus védelmét - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!