TV műsor

Közel egymilliárdos ajánlatot kapott a KHL legjobb hokisa

Külföld, 2021.02.12

Új szerződést, három évre 240 millió rubelt (960 millió forint) kínál Vagyim Sipacsovnak az orosz bázisú jégkorongliga (KHL) legtehetősebbjei közé tartozó Dinamo Moszkva a csatár maradása fejében.

A Szport Ekszpressz értesülése szerint az első idényben 90 millió rubelt kapna, a másodikban 80-at, és az opciós harmadik szezonban 70 millió járna neki. A moszkvai sportlap úgy tudja, hogy a felek még távol állnak a megegyezéstől, jóllehet Sipacsov már most is a KHL legjobban fizetett játékosának számít a maga évi 120 millió rubeles keresetével.

A Szport Ekszpress júniusban közzétett elemzése szerint a KHL-ben 71 játékos évi alapfizetése érte el, vagy haladta meg az 50 millió rubelt. A 33 éves, olimpiai és világbajnok Sipacsovot, akit a legutóbbi idény legjobbjának választottak a KHL hokisai, a liga tavalyi bérlistáján a cseh-orosz Dmitrij Jaskin követte 95 millió rubellel, míg hárman - a svájci Sven Andrighetto, a cseh Jakub Kovár és a finn Teemu Hartikainen - egyformán 90 millióra voltak jogosultak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!