Kreml: fokozza a feszültséget a NATO-nak a "katonai Schengenre" vonatkozó terve

Külföld, 2023.11.24

Fokozza a feszültséget Európában a NATO-nak a "katonai Schengen" létrehozására vonatkozó elképzelése - mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

"A szövetség mindig is úgynevezett feltételes ellenségnek tekintette hazánkat. Most pedig nyíltan egyértelmű ellenségnek tekinti. Ez nem más, mint a feszültség fokozása Európában, aminek megvannak a maga következményei" - mondta a szóvivő Alexander Sollfrank altábornagy, a NATO logisztikai és logisztikai parancsnoksága (JSEC) vezetőjének nyilatkozatát kommentálva, amely egy "katonai Schengen" szükségességéről szólt.

"Az efféle kijelentések rávilágítanak arra, hogy Európában nem hajlandók meghallgatni az aggodalmainkat, és Európában elvonatkoztatnak a biztonság oszthatatlanságának megváltoztathatatlan elvétől. Vagyis a mi biztonságunk rovására beszélnek a saját biztonságukról" - jegyezte meg.

Peszkov rámutatott, hogy a NATO katonai infrastruktúrája közeledik folyamatosan az orosz határ felé, nem pedig fordítva. Mint mondta, ez aggodalomra ad okot, és Oroszország biztonságának szavatolása érdekében válaszintézkedésekhez vezethet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!