TV műsor

Kreml: Moszkvának nincs köze a berlini gyilkossághoz

Külföld, 2019.08.28

Az orosz államnak és hivatalos szerveknek nincs közük a georgiai állampolgárságú csecsen férfi berlini meggyilkolásához, amit a hatóságok gyanúja szerint egy orosz állampolgár követett el - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Berlin Moabit negyedének egyik parkjában pénteken ölték meg a férfit, akit a Bild című német bulvárlap Zelimhan K-ként nevezett meg. Az ügyben a tetthely közelében őrizetbe vettek egy 48 éves, orosz állampolgárságú férfit, aki csak néhány napra érkezett a német fővárosba.

Az Interfax orosz hírügynökség szerdai jelentése szerint a berlini ügyészség szóvivője nem kívánta kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint politikai gyilkosság történhetett. Annyit mondott, hogy a hatóság emberölési ügyben folytat vizsgálatot és a gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Családja szerint Zelimhan K-t többször is megpróbálták meggyilkolni, 2009-ben méreggel, 2015-ben lőfegyverrel támadtak rá. A 2015-ös eset után családjával Németországba menekült. Menedékjog iránti kérelmét 2016-ban nyújtotta be. Két különböző személyazonosságot használt Németországban. A berlini rendőrség egy ideig közveszélyes iszlamistaként tartotta számon.

A Bild úgy értesült, hogy az áldozat az orosz hadsereg ellen harcolt a csecsen háborúban, és Oroszországban terroristaként tartották számon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!