Külföldi egyetemek - Aláírták az Andrássy egyetem finanszírozási megállapodását a fenntartó országok

Külföld, 2018.02.23

Aláírták a budapesti Andrássy egyetem 2018-tól 2020-ig szóló finanszírozási megállapodását a fenntartó országok: Magyarország, Ausztria, Németország, valamint két németországi tartomány, Baden-Württemberg és Bajorország - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a szándéknyilatkozat csütörtöki aláírásával a partnerek megerősítették elkötelezettségüket, hogy mind politikailag, mind koncepcionálisan támogatják a budapesti, német nyelvű egyetemet.

Emellett törekszenek arra, hogy 2020 utáni időszakra legalább 5 éves finanszírozási megállapodást kössenek - írta az egyetem.

Rámutattak arra, hogy az úgynevezett tutori rendszerű oktatást kínáló Andrássy egyetem az egyetlen Németországon kívüli felsőoktatási intézmény, amely német akkreditációval is rendelkezik.

"A baden-württembergi akkreditációs ügynökség, az evalag minőségbiztosítási rendszere kezeskedik a legmagasabb képzési színvonalért" - áll a közleményben.

Hozzátették: kiemelt felsőoktatási intézményként az egyetem feladatának tekinti a munkaerőpiaccal való szoros együttműködést és a felsőoktatás nemzetköziesítését. Erre példaként említették a Sokszínűség és digitális fejlődés című, nőknek szóló mentor- és ösztöndíjprogramot, valamint a lipcsei és passaui egyetemmel közös kettősdiploma-programokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!