Kvótareferendum - VMSZ: a népszavazás nem a megoldás, hanem a megoldási folyamat kezdete

Külföld, 2016.09.28

"Az október 2-i kvótareferendum nem a megoldás, hanem a megoldási folyamat kezdete", annak nyomán a brüsszeli politikusoknak is reagálniuk kell a problémára - közölte a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szerdán.

A VMSZ a közleményben hozzátette: Brüsszelnek segítenie kell a balkáni útvonal mentén fekvő országokat abban, hogy ne váljanak a migránshullám túszaivá.

A közlemény emlékeztett arra, hogy a VMSZ minden lehetséges politikai eszközzel a migránsválság elszenvedőiért, vagyis a vajdaságiakért küzd.

A VMSZ felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsáradat a közelmúltig anyagi károkat okozott és erkölcsi megalázást jelentett, ám a migránsok az utóbbi hetekben egyre agresszívabbakká váltak, aminek egyik legutóbbi példája, hogy Szabadkán hétfőn két migráns megtámadott egy kislányt, a szexuális bántalmazást azonban egy járókelő megakadályozta.

A párt a közleményben a közbiztonság fokozását kérte az érintett önkormányzatoktól és a belügyi szervektől. A VMSZ szerint a hatékony rendfenntartás mellett szükség van az Európai Unió pénzügyi, technikai, és minden más lehetséges támogatására azért, hogy fel lehessen tartóztatni a migránsok tömegeit.

A VMSZ az utóbbi hetekben a kvótanépszavazáson való részvétel mellett kampányolt, a vajdasági tájékoztató körút során a nemmel való szavazásra buzdított.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!