Lassult az orosz szolgáltatóipar teljesítményének növekedése

Külföld, 2024.02.05

Mérséklődött az orosz szolgáltatóipar teljesítményének növekedése januárban decemberhez képest az S&P Global gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett felmérése szerint.

A januári mutató 55,8 pontra mérséklődött a decemberi 56,2 pontról, a mutató immár tizenkettedik hónapja mozog 50 pont fölött.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi.

Az almutatók szerint nőttek az új megrendelések, de tavaly augusztus óta a legkevésbé bővültek az új exportmegrendelések. A foglalkoztatás már hatodik hónapja nőtt januárban, míg a kibocsátási költségek inflációja háromhavi csúcsra gyorsult, miután a cégek a magasabb költségeket áthárítottak az ügyfelekre. A kilátások alindexe 2019 áprilisa óta a legmagasabb szintre javult, részben az ügyfélbázis növekedésének köszönhetően.

A szolgáltatóipari és a feldolgozóipari adatok összesítésével képzett januári kompozit BMI 55,1 pontra csökkent a decemberi 55,7 pontról. Ez a mutató tavaly február óta áll 50 pont fölött, ami az orosz gazdasági teljesítmény növekedését jelzi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!