Lavrov: Moszkva és Újdelhi növelni készül a hadiipari együttműködést

Külföld, 2019.08.28

(MTI)- Pozitívan értékeli Oroszország és India a hadiipari együttműködés kiterjesztésének és a korszerű fegyverek közös gyártásának perspektíváját - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután szerdán Moszkvában indiai hivatali partnerével, Szubramanijam Dzsainkarral tárgyalt.

Közös sajtótájékoztatójukon Lavrov elmondta, hogy megállapodás született az együttműködés fejlesztéséről az űrkutatás, a nukleáris energetika és más fejlett technológiák területén. Szavai szerint hamarosan hivatalos tárgyalások kezdődnek az Eurázsiai Gazdasági Unió és az India részvételével létrehozandó szabadkereskedelmi övezetről.

Közölte, hogy Dzsainkarral komoly figyelmet fordítottak a szeptember 4-6. között megtartandó, ötödik vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum előkészítésére, amelynek díszvendége Narendra Modi indiai kormányfő lesz.

Kérdésre válaszolva az orosz diplomácia vezetője azt hangoztatta, hogy Moszkva kész támogatni az iráni atomalku megmentésére irányuló kezdeményezéseket, de azoknak a megállapodás összes részvevője számára elfogadhatónak kell lenniük.

Az is elmondta, hogy Oroszország továbbra is támogatni fogja az afgán kormányerőket a terrorizmus elleni harcban, mindaddig, amíg nem lesznek képesek önállóan szavatolni az ország biztonságát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!