Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzsenini menekülttáborban

Külföld, 2023.09.19

Legkevesebb két palesztin fegyverest megölt az izraeli hadsereg a dzsenini menekülttáborban kitört összecsapásban kedd este - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet kedden.

A palesztin egészségügyi hatóságok két halottról és legkevesebb harminc sebesültről számoltak be az izraeli hadsereg rajtaütése nyomán, melyben drónokat vetettek be a palesztin fegyveresek ellen Ciszjordánia északi részén található menekülttáborban.

A menekülttáborba behatoló izraeli egységek elfogtak két keresett személyt, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet tagjait. Az egyik izraeli páncélozott katonai dzsip egy úton elhelyezett pokolgépre futott, de a járműben lévő katonák nem sebesültek meg.

Délután a Gázai övezet határán kitört zavargásokban az izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint, a 25 éves, Hán Junisz-i Mohamed Raduánt, kilencen pedig megsebesültek a lövésektől. Az övezet határkerítésénél néhány napja ismét megjelentek a köveket dobáló, gumiabroncsokat égető, pokolgépeket elhelyező palesztin tüntetők, s kedden ugyan sikerült áttörniük egy kerítésszakaszon, de nem hatoltak át az izraeli határon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!