Legújabb és a járvány miatt alig játszott előadásait mutatja be miniévad keretében a kolozsvári színház

Külföld, 2021.12.01

Legújabb produkcióit és a járvány miatt keveset játszott előadásait mutatja be a pénteken kezdődő miniévad keretében a Kolozsvári Állami Magyar Színház - közölte szerdán az intézmény az MTI-vel.

A Showcase 2021 című programsorozat a Harag György emlékkiállítás ünnepélyes megnyitójával kezdődik pénteken, és 11 napon át tart. A színházi előadások mellett könyvbemutatók is szerepelnek a programban.

A Showcase 2021 nyitóelőadása a Hamlet bemutatója lesz, amelyet Tompa Gábor színházigazgató rendezésében tekinthet meg a közönség. A Hamlet további két alkalommal kerül műsorra, akárcsak William Shakespeare másik drámája, a Rómeó és Júlia, amelyet ifj. Vidnyánszky Attila rendezett.

Kétszer játsszák Eugene Ionesco Macbett című abszurd drámáját Silviu Purcarete rendezésében és Csehov klasszikusát, a Cseresznyéskertet is Yuri Kordonsky színrevitelében.

Színpadra kerül Visky András Pornó - Feleségem története című dokumentumjátéka, amelyet Árkosi Árpád rendezett, és a George Orwell Állatfarm című kisregénye alapján készült musical, Erős Ervin, Klemm Dávid és Lénárd Róbert műve, amelyet Puskás Zoltán vitt színre.

A rendezvény keretében mutatják be Nona Rapotan 33 előadás - 33 oldal a Kolozsvári Állami Magyar Színház legújabb kori történetéből című könyvét, amely a kolozsvári színház elmúlt harminc évének előadásait elemzi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!