Lengyel hatóságok: Varsóban kihallgatták a Leonyid Volkov orosz ellenzéki bántalmazásával gyanúsítottakat

Külföld, 2024.04.19

Varsóban kihallgatták a Leonyid Volkov orosz ellenzéki politikus vilniusi bántalmazásával gyanúsított, az európai elfogatóparancs körözése alapján őrizetbe vett két személyt - közölte pénteken a lengyel rendőrség központi nyomozóirodája (CBSP).

A CBSP közleménye azt követően jelent meg az X közösségi felületen, hogy Gitanas Nauseda litván elnök pénteken tudatta: Lengyelországban a lengyel és a litván rendőrség együttműködése eredményeként őrizetbe vették Volkov feltételezett támadóit.

A lengyel nyomozóiroda megerősítette: a márciusban Litvánia területén történt bántalmazás elkövetésével gyanúsított két személyt a CBSP a litván rendőrséggel együttműködve őrizetbe vette, majd kihallgatásra átszállították őket a Warszawa-Praga fővárosi kerületi ügyészségre.

A két gyanúsított lengyel állampolgár - idézte a PAP lengyel hírügynökség a litván rendőrségi közleményt. A PAP úgy értesült: az egyik őrizetbe vétel Varsó külső negyedében, Goclawon történt, és az akció során a CBSP tisztviselői hanggránátokat vetettek be.

Justas Laucius litván főügyész közölte: a két személyt előzetes letartóztatásba helyezték Lengyelországban, feltehetőleg májusban adják ki őket Litvániának - írta a PAP. A támadás kizárólagos indítóoka Leonyid Volkov politikai tevékenysége volt - idézte a lengyel hírügynökség Lauciust. Volkov Alekszej Navalnij, az egy szibériai börtönben februárban elhunyt orosz ellenzéki vezető munkatársa volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!