Lerombolták az idahói négyes diákgyilkosság tetthelyét

Külföld, 2023.12.29

Az Idaho állambeli Moscow városában csütörtökön lerombolták azt a lakóházat, amelyben tavaly novemberben négy egyetemista vált késes támadás áldozatává.

A többszintes épületet az Idahói Egyetem döntése alapján bontották le. A munkagépek néhány óra alatt teljesen eltüntették a házat, amelynek látványa az egyetem érvelése alapján a hallgatók jó részének lelki terhet jelentett, a föld színéről való eltűnése pedig hozzájárul majd az erőszakos cselekmény által okozott lelki sebek gyógyulásához.

Az áldozatok rokonainak egy része azt akarta elérni, hogy az egy éve őrizetben lévő gyanúsított bírósági tárgyalásáig megtartsák az épületet, az ügyészség ugyanakkor azt közölte, hogy a vádeljárás érdekei már nem indokolják ezt.

A tulajdonos a diákoknak bérbe adott ingatlant az év elején ingyen átruházta az egyetemre.

Múlt esztendő végén komoly figyelmet keltett az ügy, amelynek gyanúsítottját, a 28 éves Bryan Kohbergert öt héttel a gyilkosságokat követően tartóztatták le szülei Pennsylvania állambeli otthonában, Idahótól több ezer kilométerre. Egyebek mellett a DNS-minta és gépkocsijának azonosítása vezette nyomra a hatóságokat. A gyanúsított az Idahóval szomszédos Washington állam egyetemének kriminalisztika szakos doktori hallgatója volt, és a késes támadás helyszínének közelében lakott.

A bírósági tárgyalás jövő nyáron kezdődhet, meghallgatásán a gyanúsított ártatlannak vallotta magát, ügyvédje a vádak ejtését akarta elérni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!