Letartóztatták a Los Angeles-i segédpüspök meggyilkolásával gyanúsított férfit

Külföld, 2023.02.21

Őrizetben van a Los Angeles-i segédpüspök meggyilkolásával gyanúsított férfi - közölte a hatóság hétfőn.

A gyanúsított személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

David O'Connell római katolikus segédpüspököt szombaton Los Angeleshez közeli otthonában találta meg holtan, lőtt sebekkel a kiérkező rendőrség.

A hatóságok egyelőre vizsgálják a gyilkosság indítékát, illete azt, hogy a tettes célpontja kifejezetten az egyházi vezető személye volt-e, vagy vallási indítékok is motiválták.

A bűncselekmény megrázta a Los Angeles körüli vallásos közösséget, amelynek ismert és népszerű tagja volt az írországi születésű segédpüspök, aki aktív szerepet vállalt a bevándorló közösségek integrálásában.

David O'Connell 45 éven keresztül szolgált papként, Ferenc pápa 2015-ben nevezte ki az Egyesült Államok legnagyobb érseksége, a Los Angeles-i érsekség egyik segédpüspökévé.

Éveken keresztük dolgozott Los Angeles déli részén, ahol a bandaerőszak megelőzését tartotta egyik feladatának. Az 1990-es évek elején, a faji ellentétek kiéleződése idején aktív szerepet vállalt a feszültség csökkentésében. Az 1992-es zavargások alatt békeközvetítőként lépett fel a hatóságok és a helyi lakosság között, miután a Rodney King halálával vádolt négy rendőrt az esküdtszék felmentette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!