Lucescu távozott a Dinamo Kijev vezetőedzői tisztéből

Külföld, 2023.11.04

Mircea Lucescu lemondott vezetőedzői tisztéről, amelyet a Dinamo Kijev futballcsapatánál töltött be - adta hírül az Ukrinform hírügynökség.

A 78 éves román szakember 2020 óta irányította az ukrán együttest. Távozását azután jelentette be, hogy a Dinamo péntek este hazai pályán 1-0-ra kikapott a Sahtar Donyecktől, és 10 mérkőzés után a hetedik helyen áll az országos bajnokságban.

Lucescu, aki első kijevi idényében megnyerte az ukrán bajnokságot, a kupát és a szuperkupát egyaránt, 2004 és 2016 között a Sahtar edzője volt, irányításával nyolcszoros ukrán bajnok, és hatszoros kupagyőztes lett a csapat, amellyel UEFA-kupát is nyert.

Lucescu korábban szövetségi kapitánya volt Románia és Törökország válogatottjának, mindkét országban több klubcsapatot is irányított, de olasz és orosz együtteseknél is sikerrel dolgozott több mint 44 évnyi edzői pályafutása alatt. Amint azt a Román Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja kiemelte: Mircea Lucescu csak a Sahtarral 22 trófeát gyűjtött, nálánál többet edzőként csak Sir Alex Ferguson (49) és Pep Guardiola (36) szereztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!