Lukasenka: október végén fogadhatja el az orosz-fehérorosz Államszövetség elmélyítéséről szóló programokat

Külföld, 2021.09.09

Oroszország és Fehéroroszország Államszövetségének legfelső államtanácsa október végi ülésén fogadhatja el az integráció elmélyítéséről szóló 28 szövetségi programot - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, amikor csütörtökön a Kremlben fogadta őt orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin.

"Ez áttörés lesz sok területen" - ígérte Lukasenka.

Elmondta, hogy a két kormány pénteken még egyszer áttekinti a programokat, amelyeket a kétoldalú legfelső államtanács fog véglegesen elfogadni. Emlékeztetett rá, hogy a felek három éve kezdték meg a munkát a 28 útiterven.

Putyin a zárt ajtók mögött tartott tanácskozást megelőzően, kamerák előtt azt mondta, azért hívta meg Lukasenkát Moszkvába, hogy megvonják az egyenlegét annak a munkának, amelyet az elmúlt időben az államszövetség fejlesztési programján szakértői és kormányzati szinten elvégeztek.

"Szeretném megjegyezni, hogy mindaz, amiben ma, remélem, megegyezünk, nincs semmilyen összefüggésben országaink aktuális politikai konjunktúrájával, vagy a politikai naptárral az oroszországi parlamenti választások küszöbén" - hangoztatta az orosz vezető.

Putyin szerint a kétoldalú csúcs feladata, hogy pontot tegyen néhány ügy végére, s hogy megadja a lehetőséget a kormányok pénteki minszki találkozójának, hogy egyes megállapodásokat véglegesítsen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!