Magyar-amerikai gazdasági kamara alakult Chicagóban a kétoldalú kereskedelem szélesítésére

Külföld, 2023.12.08

Magyar-amerikai gazdasági kamara kezdte meg működését Chicagóban - jelentették be az Illinois állambeli nagyvárosban működő magyar főkonzulátuson csütörtökön.

Kovács Tamás főkonzul annak a várakozásának adott hangot, hogy a Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara - Chicago tevékenysége révén tovább bővülhetnek a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok.

A gazdasági intézmény megalakulását bejelentő eseményen elhangzott, hogy a külpiacokon dolgozó magyar külgazdasági attaséi hálózat szélesítése, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium magyarországi háttérintézményeinek fejlesztése is hozzájárul ahhoz, hogy az amerikai vállalatok a harmadik legnagyobb tőkebefektetőnek számítanak Magyarországon.

A Chicagóban tartott eseményen arra is felhívták a figyelmet, hogy a magyar diplomáciai intézmények bővítésén túl további ösztönzést jelent a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok szempontjából, hogy a főkonzulátushoz tartozó szövetségi államokban növekvő számú tiszteletbeli konzul tevékenykedik, és ez egészül ki a most megalakult új kereskedelmi kamara működésével.

A nonprofit alapon működő Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara - Chicago elnökévé választott Kovács-Sebestény Endre terveiről szólva azt emelte ki, hogy szeretné, ha a kamara olyan üzleti környezetet tudna létrehozni, ami lehetővé teszi mindkét ország gazdasági szereplőinek hatékony támogatását, ide értve a finanszírozást, a cégalapítást, a vállalati felvásárlást, valamint a kapcsolatépítést szolgáló események megszervezését. Hozzátette, hogy a Magyarországon kialakított támogató üzleti környezet változatlanul az egyik legfontosabb vonzerő az európai terjeszkedésben gondolkozó amerikai cégek számára, valamint gyorsan növekszik az exportképes magyar vállalatok, köztük startupok száma, amelyek megfelelő támogatás birtokában jó eséllyel tudnak a tengerentúli piacokon is versenyezni.

Kovács-Sebestyény Endre, a kamara elnöke jelenleg egy biztosítási és autóipari szektorban dolgozó chicagói székhelyű technológiai cég alelnöke. Munkáját két alelnök segíti: Szabados Béla korábbi világbajnok és többszörös olimpikon úszó, aki egy nagy amerikai bank középnyugati régiójának alelnöke, valamint Lassu Boldizsár, egy biztosítótárság vezetőségi tagja, a chicagói magyar kulturális élet meghatározó személyisége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!