Magyar érdekképviselet, nemzetpolitika és regionális kihívások a 9. Önkormányzati Szabadegyetem programján

Külföld, 2019.10.10

Az önkormányzatokat érintő időszerű kihívások, a régiói problémái, a nemzetpolitika célkitűzései és a magyarság érdekképviseletének hatékonyabbá tétele is terítékre kerül a jövő héten kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő felvidéki Önkormányzati Szabadegyetemen - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a rendezvény szervezője, a Pro Civis polgári társulás.

A szabadegyetemet a felvidéki magyar polgármesterek, megyei és önkormányzati képviselők, valamint a községi, illetve városi hivatalok szakdolgozóinak tájékoztatásának és képzésének célkitűzésével hozták létre. A rendszerint több száz fős részvétellel szervezett rendezvényt, amely az elmúlt években témáit tekintve is kibővült, az idén október 17-19. között tartják meg a csallóközi Nagymegyeren.

"A dél-szlovákiai magyarlakta régiók választott önkormányzati és megyei tisztségviselői és képviselői több tematikus panelbeszélgetést felölelő találkozója lehetőséget teremt a kapcsolatépítésre, a kötetlen beszélgetésekre, tapasztalatcserére, de arra is, hogy régióink legnagyobb problémáiról és a lehetséges megoldásokról a legilletékesebbek formáljanak véleményt" - írták sajtóközleményükben a szervezők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!