Magyar és lengyel libahús kerül karácsonykor a németországi asztalokra

Külföld, 2020.12.08

Karácsonykor túlnyomórészt Magyarországról és Lengyelországból importált libahús kerül az asztalokra Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése alapján.

Tavaly Németország 19 444 tonna libahúst importált, ennek 97,5 százalékát Magyarországról és Lengyelországból. A németországi belföldi vágásból 2866 tonna libahús került kereskedelmi forgalomba 2019-ben.

Az import és a belföldi vágások túlnyomó része a negyedik negyedévre esik az ünnepek miatt. A tavalyi éves importból az első három negyedévben 5178 tonna érkezett Németországba, a belföldi vágásoknak pedig csak egynegyede történt a január-szeptemberi időszakban.

Az idén az első három negyedévben 28 százalékkal csökkent a németországi libahúsimport a 2019-eshez képest, a belföldi vágási volumen pedig 3,9 százalékkal maradt el a tavalyitól.

A németországi baromfihús-fogyasztásnak egyébként csak a töredékét teszi ki a libahús. A belföldi 1,58 millió tonnás baromfihús-termelésnek mindössze 0,2 százaléka liba, 2,2 százaléka kacsa, 29,7 százaléka pulyka és 65,4 százaléka brojlercsirke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!