Magyar nyelv napja - Bölcső díjat kapott a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége

Külföld, 2019.11.13

Bölcső díjjal tüntette ki a közszolgálati Kolozsvári Rádió magyar szerkesztőségét a magyar nyelv napja alkalmából tartott kolozsvári gálán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a szövetség által létrehozott Communitas Alapítvány.

Magyar nyelv napja - Bölcső díjat kapott a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége Ünnepi köszöntésében Kelemen Hunor RMDSZ-elnök úgy vélekedett, hogy Erdélyben akár március 15-én is tarthatnák a magyar nyelv napját. 65 évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon szólalt meg először magyarul a Kolozsvári Rádió, mely kis megszakításokkal azóta is töretlenül ellátja közszolgálati feladatát. Kelemen Hunor szerint a szerkesztőségnek, mely 2016 novemberétől egész napos magyar adással jelentkezik, a tájékoztatás, a nevelés és a szórakoztatás mellett a nyelvi minták megőrzésében is fontos szerepe van.

Az RMDSZ-elnöke nem tagadta: elfogult a szerkesztőséggel kapcsolatban, hiszen 1990 őszétől addig, míg politikai pályára lépett, maga is a szerkesztőség tagja volt.

Szép Gyula kolozsvári operaigazgató, a Communitas Alapítvány alelnöke is arról beszélt: milyen nagy szerepe van a rádiónak, a televíziónak, a színháznak és a mozinak a nyelv ápolásában, hiszen mintául szolgálnak a nagyközönség számára.

A Bölcső díjat a volt rádiós Kelemen Hunortól és Szép Gyulától a volt RMDSZ ügyvezető elnök, Kovács Péter rádiós főszerkesztő vette át. A főszerkesztő köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 65 évben a rádióban dolgoztak, és hozzátettek a Kolozsvári Rádió értékéhez.

A Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége a Bánffy-palotában összegyűlt közönséget egy csokor rádiós baki lejátszásával nevettette meg. A magyar nyelv napja alkalmából tartott rendezvényen a Kolozsvári Magyar Opera gyermekkórusa tartott előadást.
(MTI)

Galériánk

Magyar nyelv napja - Bölcső díjat kapott a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége Magyar nyelv napja - Bölcső díjat kapott a Kolozsvári Rádió magyar szerkesztősége
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!