Március 15. - Zsigmond Barna Pál: korábban fegyverekkel, most jogi és politikai eszközzel kell a magyar érdekekért harcolni

Külföld, 2024.03.12

Petőfi Sándor korában fegyverrel kellett kiállni a magyar szabadságért és szuverenitásért, most jogi, politikai eszközökkel kell a magyar érdekekért harcolni, a magyar szuverenitásért harcolni az Európai Unióban - jelentette ki Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára Strasbourgban kedden az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Zsigmond Barna Pál a Fidesz európai parlamenti képviselőivel közösen koszorút helyezett el az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a strasbourgi Petőfi Sándor-emléktáblánál, és valamennyien néma főhajtással tisztelegtek a márciusi ifjak emléke előtt.

Az államtitkár nyilatkozatában elmondta: nagyon sok támadás éri a baloldal részéről Magyarországot és a magyar szuverenitást. "Azon leszünk, hogy megvédjük a szuverenitást, ezért az európai parlamenti választásoknak hatalmas tétje lesz júniusban" - hívta fel a figyelmet.

Mint mondta, a választásoknak az lesz a tétje, hogy Európa a szuverenista nemzetállamok szövetségévé válik-e, vagy a föderalista irányban indul el a jövőben.

Zsigmond Barna Pál szerint a magyar kormány azt szeretné, ha Európa visszatérne az alapító atyák szándékához és a szuverenista nemzetállamok szövetsége lenne, mert ebben a formában lehet a leghatékonyabban képviselni a magyar érdekeket.

"A júliusban kezdődő magyar uniós elnökség során alkalmunk nyílik arra, hogy magyar érdekeket becsatornázzuk az Európai Unió döntéshozatali eljárásába. Egy kitűnő magyar elnökség várható, hasonlóan a 2011-eshez. Felkészültünk arra, hogy a magyar emberek érdekeit képviseljük Strasbourgban és Brüsszelben a magyar elnökség ideje alatt is" - emelte ki az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!