Márciusban nőtt a német kiskereskedelmi forgalom

Külföld, 2024.04.30

Várakozáson felül nőtt márciusban a német kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése alapján.

Márciusban az előzetes adatok alapján naptári, szezonális és árkiigazítással 1,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest, a várt 1,3 százalék növekedés helyett. Februárban 1,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom havi bázison.

A márciusi kiskereskedelmi forgalom reálértéken (árkiigazítással) 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Februárban 2,7 százalék volt az elmaradás éves bázison.

Az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma szezonális, naptári és árkiigazítással 3,6 százalékkal nőtt márciusban havi bázison, az egy évvel korábbihoz képest pedig 4,1 százalékkal.

A nem élelmiszer kiskereskedelmi forgalom márciusban az előző havihoz képest 0,2 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbtól pedig 1,7 százalékkal maradt el.

Az internetes és csomagküldő kiskereskedelmi forgalom havi bázison 3,3 százalékkal nőtt márciusban, éves bázison 1,3 százalékkal csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!