Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya

Külföld, 2022.12.16

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke 35 nehéz sorsban élő kárpátaljai családnak adott át karácsonyi szeretetcsomagot, valamint a támogatók jóvoltából két zeneiskola jutott hangszerekhez.

Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az átadóünnepségen elmondta, hogy örömmel csatlakozott a NOE felkéréséhez, és kollégáival együtt két családnak gyűjtöttek adományt. Minden évben áldott, békés karácsonyi ünnepeket szoktunk kívánni, de az idén a békés kifejezés új jelentést nyert. Most nemcsak az adventi időszakban, de a hétköznapokban is vágyunk a békére - fogalmazott. A kormányszóvivő köszönetet mondott mindenkinek, aki "ebben a nagyon nehéz időszakban itt van és küzd, és vigyáz a szomszédra, segít a gyerekeknek tanulni". Reményét fejezte ki, hogy a béke beköszöntével "ez a közösség is megerősödve fog ebből a nagy nehézségből kikerülni". A háború sok mindent elvett az emberektől, de adott is valamit: azt, hogy a közösség tagjai bízhatnak egymásban. "Azt is remélem, hogy úgy érzik, az anyaországra is számíthatnak, és ezek a kötelékek még a mostaninál is erősebbek lesznek" - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. A gyűjtés és az adományok átadása nem csak a tárgyakról szól, "ebben ott van sokmillió magyar ember szíve és az üzenetünk, hogy itt vagyunk önökkel, gondolunk önökre, számíthatnak ránk. A magyar kormány a továbbiakban is mindent meg fog tenni azért, hogy az itt élő magyar emberekhez is eljusson az üzenetünk: nincsenek egyedül, egyetlen magyar sincs egyedül a világban, mindannyian számíthatunk egymásra" - zárta gondolatait Szentkirályi Alexandra. Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnöke elmondta, hogy a ruhákat, cipőket, tartós élelmiszereket, gyümölcsöt, tisztítószereket, játékokat és mesekönyveket tartalmazó csomagokat a támogatott családok előzetesen felmért igényei szerint állították össze a kezdeményezés mellé álló partnerek - szervezetek, intézmények és egyéni adományozók - felajánlásaiból, valamint saját forrásaikból. Ezenkívül a császlóci és nagydobronyi zeneiskola gitárokat, hegedűket és egy pianínót kapott, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, valamint a ráti Szent Mihály Gyermekotthon pedig három-három befőző automatával gazdagodott - közölte a NOE elnöke. A Nagydobronyi Magyar Házban megtartott ünnepséget a kistérség művészeti iskolásainak hangulatos koncertje, valamint a Kék Nefelejcs énekkar fellépése színesítette.
(MTI)

Galériánk

Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya Megérkezett Kárpátaljára a NOE családokat és zeneiskolákat segítő adománya
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!