Megnyitották az Erdély és Moldva közötti gépkocsiforgalmat kiszolgáló bethleni körgyűrűt

Külföld, 2023.12.01

Megnyitották pénteken az Erdély és Moldva közötti közúti közlekedést kiszolgáló bethleni körgyűrűt, amelytől az észak-erdélyi régió gépkocsiforgalmának felgyorsulását várják - jelentette be Nicolae Moldovan, Bethlen polgármestere.

Az 1,2 kilométer hosszú körgyűrű a Kolozsvár és Dés irányából Beszterce és Moldva irányába tartó gépkocsiforgalmat szolgálja ki, amely eddig áthaladt a Beszterce-Naszód megyei kisvároson, sokszor fennakadást, forgalmi dugókat okozva. A négy kilométeres belvárosi útszakaszt zsúfolt időszakokban 20-30 perc alatt tették meg a gépkocsivezetők.

Az észak-erdélyi város polgármestere közösségi oldalán jó utat kívánt a gépkocsivezetőknek.

A bethleni városvezetés csütörtökön közölte, hogy a terelőút műszaki átvétele szerdán megtörtént, így december elsején megnyitják a gépkocsiforgalom előtt. Hangsúlyozták, hogy nagy infrastrukturális beruházásról van szó, amely az egész régiót kiszolgálja, és a kisvárosban lakók életminőségének javulását eredményezi.

A kétsávos terelőút útvonala teljesen új, két végén körforgalommal kapcsolódik rá a Naszód, illetve a Beszterce felé vezető országútra. Egy, a Nagy-Szamoson átívelő híd is a része, ennek hossza 583,6 méter. Megnyitása jelentősen felgyorsítja a Kolozsvárról Beszterce és a moldvai Suceava irányába tartó gépkocsiforgalmat.

A 86,4 millió lejes (6,6 milliárd forint) beruházás a bethleni polgármesteri hivatal és a romániai közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) közötti partnerség révén három év alatt valósult meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!