Megvertek a rendőrök egy honatyát egy kelet-jeruzsálemi tüntetésen Izraelben

Külföld, 2021.04.09

A rendőrök megvertek egy zsidó parlamenti képviselőt, aki Kelet-Jeruzsálemben a palesztinok mellett tüntetett - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

A rendőrök megütötték, kiemelték a tömegből, eltörték a szemüvegét és elszakították az ingét Ofer Kaszif törvényhozónak, aki az arab pártok közös listájához tartozó kommunista Hadas nevű párt zsidó képviselőjeként a pártlista harmadik helyén jutott be a kneszetbe a március 23-i választásokon.

Az internetre feltett számos videofelvétel tanúsága szerint a rendőrök meglökték és megütötték, majd a földre teperték és bántalmazták, amikor arabokkal együtt tüntetett szolidaritásból a kelet-jeruzsálemi Seijk Dzsarra lakónegyedben. Sérüléseit a helyszínen lévő mentőautóban ellátták.

A rendőrség azt állította, hogy Kaszif támadott meg egy rendőrt, és nem azonosította magát, s így nem tudhatták, hogy parlamenti képviselővel állnak szemben, de megígérték, hogy kivizsgálják az esetet.

Ennek a kelet-jeruzsálemi arabok lakta lakónegyednek az arab lakossága évek óta tüntet az ott lakásokat felvásároló, vagy házakat más jogi utakon megszerző zsidó telepesek terjeszkedése ellen.

A rendőrség erőszakos fellépését egyaránt elítélték jobb-, és baloldali politikusok. A jobboldalon Jarív Levin házelnök, a Likud politikusa, s mellette Becalel Szmotrics, a Vallásos Cionisták szélsőségesen jobboldali pártjának elnöke, s a baloldalon a liberális Merec pártot vezető Nicán Horovic is tiltakozott. Manszúr Abbász, a muzulmán hagyományorzó arab Raam párt vezetője felszólította Amír Ohana belbiztonsági miniszert, hogy példás büntetéssel szolgáltasson igazságot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!