Milorad Dodik: Oroszország és a boszniai Szerb Köztársaság partnerei egymásnak

Külföld, 2024.06.11

Oroszország a boszniai Szerb Köztársaság partnere és politikai társa, a boszniai szerbek pedig úgy gondolják, hogy Oroszország most és a múltban is az igazságos oldalon állt - hangsúlyozta Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke kedden a Banja Luka-i orosz nagykövetség megnyitóján.

"Úgy gondolom, hogy Vlagyimir Putyin nemcsak nagy vezető, hanem Oroszország nemzeti kincse is. Szereti a saját népét, de a többi embert is" - húzta alá, majd hozzátette, hogy "az orosz elnök ma - ahogyan mindig is - a béke oldalán áll, de az olyan béke oldalán, amely a nemzeti és az állami érdekek megvédését is magába foglalja".

Dodik szerint az orosz nagykövetség irodájának a megnyitása fontos esemény a boszniai Szerb Köztársaság életében, és ezért köszönetet mondott Putyin elnöknek, Szergej Lavrov külügyminiszternek, valamint Igor Kalabuhovnak, Bosznia-Hercegovina oroszországi nagykövetének.

A boszniai Szerb Köztársaság elnöke kiemelte: országrésze nem engedte, hogy Bosznia-Hercegovina szankciókat vezessen be Oroszország ellen, ezt pedig sokan nem voltak képesek megtenni, és a szankciókkal saját maguknak okoztak károkat. Véleménye szerint a Nyugat számos problémával küzd, egyike ezeknek az a mentalitás, hogy "aki nincs velünk, az ellenünk van".

A boszniai Szerb Köztársaság Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrésze, amelynek saját elnöke, kormánya és parlamentje van.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!